• Geen wachtlijsten

    Verzekerde zorg | Ervaren specialisten


kno-arts, amsterdam

Eize Wielinga vertelt in deze video over de werkwijze van Kliniek Oud Zuid.

kno-arts, Amsterdam, neuscorrectie,een handzaam boek over de mondige patiënt, hoe overleef ik de dokter

Hoe overleef ik de dokter

Eize Wielinga schreef het boek Hoe overleef ik de dokter. Een handboek voor de mondige patiënt. Voorkom medische missers en herstel sneller.

dr. Eize Wielinga:

ACHTERGROND

Eize Wielinga studeerde geneeskunde in Leiden en is in Nijmegen opgeleid tot keel-neus- en oorarts. Het laatste jaar van zijn opleiding volgde hij in Belfast, Noord-Ierland, waar hij zich met name bekwaamde in de oorchirurgie. In 1989 rondde hij zijn opleiding af, waarna hij tot 1997 verbonden bleef als staflid en universitair docent aan de kno kliniek van het academisch ziekenhuis St. Radboud. Hij promoveerde in 1996 op een onderwerp op het gebied van de oorheelkunde.

Vanaf 1997 is hij werkzaam als kno-arts in het Rijnland ziekenhuis te Leiderdorp en Alphen aan den Rijn, waarvan tot 2000 tevens als universitair docent oorheelkunde aan het academisch ziekenhuis van de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Naast zijn werk als kno-arts houdt hij zich internationaal bezig met kwaliteitsverbetering en vermindering van fouten bij operaties. Sinds 2008 is hij lid van de werkgroep “Safe Surgery Saves Lives” van de Wereld Gezondheids Organisatie te Genève.

Daarnaast is hij actief bij radio en televisie: sinds 2000 “radiodokter” bij BNR nieuwsradio, waar hij medisch nieuws en wetenswaardigheden belicht, als vast panellid bij “Missers” en als commentator bij het televisie programma “Ochtendspits” op Nederland 1.

In 2010 verscheen van zijn hand het boek “Hoe overleef je de dokter”. Naast beschrijvingen van veel voorkomende ziektes en hoe daarmee om te gaan bevat het adviezen, tips en checklists.

neuscorrectie amsterdam, neusoperatie, kno-arts, kliniek, snelle behandeling, werkwijze

Robert André vertelt in deze video over de werkwijze van Kliniek Oud Zuid.

kno arts robert andre

Proefschrift van Robert André

Surgical procedures of the nasal valve area. Operative techniques and functional evaluation.

dr. Robert André:

ACHTERGROND

Robert André is in Leiden opgeleid tot keel-neus-oorarts. Na afronding van zijn opleiding in 2002, heeft hij zich tijdens een fellowship van de European Academy of Facial Plastic Surgery gespecialiseerd in de plastische en reconstructieve aangezichtschirurgie. In deze periode is hij gestart met het wetenschappelijk onderzoek dat heeft geleid tot zijn proefschrift op het gebied van de neuschirurgie. Tijdens dit fellowship werd hij opgeleid in op dit gebied gespecialiseerde klinieken in Nederland, de Verenigde Staten en Australië en heeft hij het examen behaald van de International Federation of Facial Plastic Surgery Societies in Washington D.C. Hij geeft regelmatig lezingen in binnen- en buitenland over zowel functionele als esthetische aspecten van neuschirurgie. Behalve in Kliniek Oud Zuid is hij werkzaam als kno-arts in het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp en Alphen aan den Rijn.

Naast de neuschirurgie en algemene keel-neus- en oorheelkunde houdt hij zich ook bezig met reconstructieve chirurgie in het gelaat na verwijdering van huidtumoren.

Robert André is lid van de Nederlandse Vereniging voor keel-neus-oorheelkunde en Heelkunde van het Hoofd-Hals gebied, the European Academy of Facial Plastic Surgery, the European Rhinologic Society en de Nederlandse Werkgroep voor Plastische Aangezichtschirurgie.